Thursday, January 26, 2012

teringat

memandangkan aku anak sulung
bermakna aku lah orang pertama yang meninggalkan rumah untk ke asrama
selama ni, family aku elok je bersama
terpisah pun sebab ayah kerja
ibu bersalin


aku ingat lagi, 
masa waktu family aku hantar ke seseri,
masa tu, van dah gerak nak tinggalkan aku kat sekolah
adik bongsu aku, Syahmi, menangis
dia cakap "kenapa kakak tak naik van..."

oh man, 
sebak habis aku waktu tu
tapi muka control macho

aku ingat lagi, masa aku nak iron baju kat rumah
masa tu dah nak balik seseri dah
kat bilik iron rumah aku tu ada katil
aku tengok kat katil tu, adik aku conteng
"kakak, bila nak balik"

oh man,
sebak habis

tapi, sekarang ni
dah takde dah benda-benda menyebakkab hati ni berlaku
adik-adik aku pun dah terbiasa dengan ketiadaan kakak mereka kat rumah
angah pun menyusul ke asrama tiga tahun berikutnya
adik-adik pun terbiasa

sekarang, turn alang untuk ke asrama
alang dapat MRSM Gemencheh, alhamdulillah

rumah besar kat rembau tu nanti tinggal ayah, ibu, syawal, syahmi je lah

p/s: tak sabar nak pindah rumah baru
p/s/s: kat USIM takde MSc Biotech ke? kalau tak aku sambung sana je, boleh ulang alik rembau-nilai..heheheh *anakmanja

5 orang mengutuk:

budak kecik said...

bese lettew bila semua dh bsr pnjg. rumah bsr pn jd sunyi sbb tnggal mak ayah kita ngn adk kita yg bongsu je... tp bila dh semua brkumpul, rumah mcm nk pecah la plk. haha

dayu_myself said...

hehehe....bese la..
mkin besar,mkin dewasa..
mkin berkrang ahli rumh...
yang penting meriahnya tetp ade kn..
^___^

Nurin Farhanah said...

@bk and dayu

tau takpe..bila full house, gaya rumah tu mcm ada pesta

hei_na said...

okeh,agk sedih cternye..lepas tu rumah kamu akan jadi sunyi sepi sbb kesemuanye tiada d'rumah..hoho!!lg sebak mak ayah awok nnt..

dh keje nnt,rerajin lerr balik umh hoho..:)

Nurin Farhanah said...

ibu ayah kita mana main sebak2 ni...

 

(c)2009 belog se-kupang dua. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger