Sunday, November 25, 2012

kpop, huh?

kecoh dunia twitter pasal kes group kpop kena boo masa shout award
and a girl yang nak tukar kerakyatan gara-gara kes ni

*facepalm berganda untuk dua kes berganda

tengok paper Pancaindera, tengok budak-budak sekolah sibuk kata suka idol yang itu, ini
ceh, semuanya newbie semata


ramai tahu, aku ni jenis dengar lagu kpop
aku pun bukan peminat profesional (peminat yang minat sejak awal lagi, sebelum virus gelombang kpop ni muncul )
baru lagi minat, sejak 2008, bila kawan kenalkan aku the awesomeness of bigbang

menginjak umur 21, mungkin sudah dewasa dari segi undang-undang
aku semakin cerewet dengan pilihan lagu-lagu untuk telinga aku
bila aku tengok kumpulan kpop yang tumbuh bagai kulat atas roti expired kat korea
lepas tu lagu pun lebih kurang sama je *boring
dancing pun sama rentak *boring
muka pun nak dekat sama je *boring
konsep kumpulan yang sama *boring
dan ramai sangat budak suka tengok kpop

aku rasa yang betul-betul boleh masuk dengan aku cuma bigbang
bagi aku, bigbang ni berada di kelas teratas,
unique in sense of fashion, music


yep, satu lagi post kurang bermanfaat dari aku

4 orang mengutuk:

ms ribena said...

i love you.. baby im not a monster~ lalala~ hahahaha.. go bigbang go!!! akak nyaris2 x pegi konsert die ari 2.. da beli tiket. tp disebabkan keje yg semakin tertunggak dan mood raye sgt mendalam, akak jual semula tiket akak 2 kat org len.. huhuhuhu

Nurin Farhanah said...

amboi, siap beli tiket..hahahahah

miranadia said...


sama2! masa sy minat kpop dulu, masa tu zaman kegemilangan dbsk. masa tu kalo kita wat ringtone lagu kpop pon org pelik lagi. hahha

dayu_myself said...

kesiannya la haii...
tapi memang sekarang, group korea dah banyak gila,
sampai dah tak terikut..
yang masih minat, lagu2 lama bigbang, super junior, and group lama2 je...hehehehe.....

 

(c)2009 belog se-kupang dua. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger