Friday, January 14, 2011

miss seseri days...so much part 1


assalamualaikum

apa cerita?? i was going through the old album in my laptop, and of course, my seseri heyday's album..miss those memories and everyone in it...

form 4 till form 5, aku masuk Sekolah Menengah Sains Seri Puteri, KL..(jangan samakan kami dengan SSP, kami berbeza)...yes, i was in girl school back then... some people said " sekolah sejenis tak best, co-ed la best", tapi aku boleh cakap "if your meaning fun is to have bf-gf relationship only, and your optimum goal only to have such lovey dovey story, your life IS SUCK and NO FUN at ALL!!"

sekolah perempuan BEST!! no silly boys around us, finally!!! kami bebas menjadi diri sendiri...and aku participate banyak benda yang i will not do it again in UM..


 oh yes, even we in the heart of KUALA LUMPUR, our school is REALLY cozy, cool, banyak pokok-pokok. dan tak keterlaluan aku cakap: aku tak pernah berpanas terik sebab sekolah kami sangat sejuk dan berangin..
dan view sekolah kami SANGAT CANTIK!! tengok gambar atas, komen sendiri...dan gambar bawah ni


the rules: ketat bagai dalam Azkaban (nasib warden tak seperti dementor). kami beratur nak pergi dinner masuk DM. we're even use fork and spoon to eat during breakfast, lunch, dinner and supper EVERYDAY!!
memang aku dah pakar pakai sudu garfu masa makan..fooh fooh..
nak masuk DM...

kami ada makan beradab (berkali-kali dengan tema tertentu)..dan kami suka adakan parti kelas, parti dorm..and during those time, kitorang akan dress up mengikut tema
parti dalam taman- 5 Dorisia
nama kelas : Adioda. Bakerara, Cattleya, Dorisia, Eliara, Fialaraa, Gastisia, Helpilia
nama rumah : Epidendrium (oren), Brassidium (hijau), Oncidium (kuning), Dendrobium (merah)
nama dewan: Dewan Gemala Puteri
nama gelanggang: Gelanggang Anggerik Sari (tempat PJ)
nama dewan makan: Dewan Graha Puri (somehow, kami panggil DM, tak guna nama ni)
warna tema:ungu

pelikkan namanya? oh lupa bagitahu, SESERI diinspirasikan dengan bunga ORKID. so,those terbelit-lidah nama kelas dan rumah merupakan nama saintifik nama orkid

aku punya station kat seseri:
nama rumah: Epidendrium
dorm: Epidendrium 2 (strategik habis: floor bawah, surau belakang dorm, bilik basuh, bilik tv, bilik iron sebelah je, toilet 2 dorm kongsi 1 toilet)
kelas: 4 Cattleya 2006, 5 Dorisia 2007
jawatan: budak biasa, Ketua Dorm (2007), pasukan koir...er, tak ingat lah
 
sebahagian ahli epi 2 2006

sehati sejiwa sejak 2006-2007
oh, aku malas nak upload gambar lagi, ada masa, aku cerita lagi..

saat bahagia budak2 straiht A's...^^,

4 orang mengutuk:

HAZWAN17 said...

rindu zaman sekolah ish3

cik_paan said...

rindu nak balik zaman dulu

miz ana said...

ko wat aku rindu seseri la weyh.. dala kelmarin ibu kol ak tnya psl bebudak eliara.. n,,ak xdpt jwb ngn tepat 1 pun.. hahaha

cik_paan said...

@miz ana
ramai dh lost contact...bz kan

 

(c)2009 belog se-kupang dua. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger