Sunday, January 9, 2011

kisah sepetang di coach wanita

assalamualaikum

been a while, tak online, tak blgwalking, tak update...
weekend, cik paan balik nogoghi, teman ayah dekat hospital. couldn't say much about his health condition, all i can say that: alhamdulillah, bengkak ada surut sedikit, ayah seems to look a lot healthier (and bored)...tak perlulah cerita panjang dekat sini, aku kurang suka cerita benda sedih..

so, alkisahnya, setelah dua tahun jadi anak manja, parents hantar jemput, akhirnya, aku jejak kaki jugak dalam coach komuter yang laju bagai kura-kura tu. bila ingat balik, last time aku naik komuter, time aku kat PASUM dulu. dah masuk degree, mulalah gedik2 nak mintak parents tercinta hantar, heh!

so, aku agak eksaited la nak naik komuter, lagi2 naik ladies-pinky-coach, siap pakai baju pink lagi (gaya macam  boleh dapat diskaun je kalau pakai pink)..yelah, masa last time aku naik komuter mana ada coach pinky ni..
pakcik google bagi
so, dah duduk dalam tren (arah seremban), memang semua perempuan la.time tu duduk pun lepak habis, tak kisah lah naik sikit lengan baju sebab all ladies..sekali tetibe ada lah foreigner old guy dengan anak dia lepak kat coach kitorang. aku pun dalam hati berkata: wth!!! heh, nasib baik old guy..aku try la bersangka baik

tetibe, seorang caucasian yang hensem masuk coach pinky..siap duduk depan aku pulak tu!ceh! aku waktu tu nak je cakap kat mamat omputeh tu " can't u read? are u blind or extremely dumb?"
dah terang2 tulis ladies coach, takkan tak faham2 lagi..ceh, walau camne hensem pun mamat tu, kalau act as stupid as a cow, memang completely turn off la
kalau nickhun masuk ladies coach, memang turn off

aku balik ke UM balik pun perkara sama berlaku. siap ada mamat foreigner muka tak dipercayai masuk pulak tu. nasib baik ada aunty garang sebelah aku yang pergi sound..

aku nak cakaplah, guys, please respect women..ladies coach tu untuk KESELAMATAN perempuan, taknak tersentuh lelaki, taknak kena raba dekat sex-maniac, taknak kena pickpocket. sure, memang ada pencuri perempuan (wohoo, aku hampir kena)....i know, this is a daily common probs, but, still, tolonglah respect perempuan!!
ladies only at ALL TIMES!!
adakah anda buta huruf??
ketika aku nak turun stesen midvalley, terpaksa bergesel dengan lelaki untuk keluar dari pink coach tu...curse that guy!!tolonglah keluar bagi laluan!!

6 orang mengutuk:

buDAK keCIK said...

anak sulung tp jd anak manja. ohho. hee

ko kna bergesel ngn lelaki? dorang sje2 wat x phm pape. saje je nk naik tren pink tuh. taw la dorang minat kaler pink tp x prlu la g berebut naik coach wanita. adeyh

cik_paan said...

suke sgt kaler pink agaknye....
kot iye pun, bg lah pompuan duduk

Mknace said...

:) :) :)
saja je tuh.. kengkonon tak paham
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited

Mar said...

rmai je yg masih x fham sign tuh,...
hmm,..apalah,...

tpi pnah jugak naik hari 2,.sekali ad sorang makcik ni jerit kuat2 'nih coach utk wanita je'laki g coach lain

mmg kelam kabutlah diorang keluar.he3

cik_paan said...

@mknace

manusia...memanglah...makin larag makin buat

cik_paan said...

@mar
best ade org marah

 

(c)2009 belog se-kupang dua. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger