Monday, November 1, 2010

sayang yang tak perlu diungkap...

assalamualaikum

Bila belum siap melangkah lebih jauh dengan seseorang, cukup cintai ia dalam diam ...
karena diammu adalah salah satu bukti cintamu padanya ...
kau ingin memuliakan dia, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan yang terlarang, kau tak mau merusak kesucian dan penjagaan hatinya..

karena diammu memuliakan kesucian diri dan hatimu.. menghindarkan dirimu dari hal-hal yang akan merusak izzah dan iffahmu ..

karena diammu bukti kesetiaanmu padanya ..
karena mungkin saja orang yang kau cinta adalah juga orang yang telah ALLAH swt. pilihkan untukmu ...

ingatkah kalian tentang kisah Fatimah dan ALi ?
yang keduanya saling memendam apa yang mereka rasakan ...
tapi pada akhirnya mereka dipertemukan dalam ikatan suci nan indah

karena dalam diammu tersimpan kekuatan ... kekuatan harapan ...
hingga mungkin saja Allah akan membuat harapan itu menjadi nyata hingga cintamu yang diam itu dapat berbicara dalam kehidupan nyata ...
bukankah Allah tak akan pernah memutuskan harapan hamba yang berharap padanya ?


dan jika memang 'cinta dalam diammu' itu tak memiliki kesempatan untuk berbicara di dunia nyata,
biarkan ia tetap diam ...

jika dia memang bukan milikmu, toh Allah, melalui waktu akan menghapus 'cinta dalam diammu' itu dengan memberi rasa yang lebih indah dan orang yang tepat ...

biarkan 'cinta dalam diammu' itu menjadi memori tersendiri dan sudut hatimu menjadi rahasia antara kau dengan Sang Pemilik hatimu ...

NB. Postingan temannya Aldiansyah
(Share by: Arytha Rusianty)





nak share ni...


sangat2 bersetuju dengan benda ni..lebih baik diam..lagipun, kalau kita confess, apa yang sebenarnya diharapkan??? nak couple suka2??? apekah???


kalau suka, tapi belum sedia bernikah, lebih baik pendamkan sahaja...kalau dah ready, jumpa sahaja orang tua..kan lebih macho macam tu..ni tak, nak main ayat2 bunga..sungguh apekah???


kita semua (maybe, all of us) ada meminati seseorang secara diam..lebih baik diamkan sahaja...tak perlu diberitahu...




talking about confessing, have you say i love you to dearest ayah and dearest ibu???

6 orang mengutuk:

buDAK keCIK said...

kan kalu minat kat seseorang tu secara senyap-senyap pun jihad kecil gak kan?

cukup la kalu kita minat sbb personaliti dia.x prlu kot nk gedik2 propose dia, "sudikah anda jd couple sy?"

perlu ke?
tp kalu nk tros kawen YES~!

cik_paan said...

hey, jgn cakap yes dulu...kena selidik latar belakang dia dulu..

buDAK keCIK said...

owh.ayat copy paste rupanyer
ngeh3

baru ku taw~!

cik_paan said...

duh....kan dah cakap kt atas tu dari sape..

tape ada part aku punye opinion ye...
ish...

dayu said...

betol3...syp2 sudah la kan..hehe..^^.. spe tu nurin yang senyp2 tu???haaa!!!jeng3..

cik_paan said...

cik dayu: ehehehehe..siape ye???
hhhahahahaha

 

(c)2009 belog se-kupang dua. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger