Wednesday, November 3, 2010

playlist ku...alahai...





assalamualaikum


playlist sekarang: syifak jiwa...

yup...music is part of my life..it is SO TRUE....susah nak buang...kalau nak study tu, telinga wajib sumbat earfon, headfon...to me, when i'm do this, i'm silencing the whole chaotic world and entering my own world.lagi-lagi kalau pasang full blast...memang TERBAIK DARI LADANG!!

kalau study week tu, faham2 lah, kadang2 macam orang pasang hearing aid pun ada.hahahhahaha...memang tak berenggang, even turun tapaw makanan pun. sampai ada kawan aku cakap "ko ni asyik berwayar je aku tengok"..aku cuma mampu membalas katanya dengan senyuman (tersungging)...
nak headphone kat telinga kyu oppa tu boleh???

dan selalunya, earphone aku memang cepat rosak, gara-gara kerap terjatuh dan terhantuk ke lantai..aku sebenarnya tak lah suka pasang fullblasts,..aku sayang gegendang telinga aku, nak pakai lama kot (kalau Allah bagi aku hidup lama atas bumi ni). tapi kalau dah telinga tersumbat, memang i'm entering my own world, please don't disturb...

playlist aku


dalam HP pavillion DV2 aku (ha, ni lah jenama lappy aku yang comel ni), aku bahagikan lagu aku kepada 4 playlists:              
  • syifak jiwa - nama pun syifak (penyembuh).memang terdiri lagu-lagu nasheed dan ayat2 Al Quran yang bawa aku balik ingat Allah. yelah, aku ni bukan baik mana pun, lagha memanjang...ish ish...
  • asian potion- seleksi (pergh, ayat!!) lagu2 korea (of coz), jepun (anime) dan taiwan yang terbaik di cuping telinga aku...yeah!!!
  • xtra sugar- lagu-lagu balada membelai jiwa (yikes!!!).memang tak sesuai dengan jiwa aku, tapi lagu ni kadang2 digunakan ketika kepala sedang tingtong...
  • psuedosolace- MCR (wajib ni), LP,Panic at disco, indie bands, lagu2 menggegarkan otak..(malas nak taip nama band lain)
on count  on 1, 2,3....jeng!!!!
 nak citer pasal psuedosolace nie, solace tu ialah ketenangan apabila kita sedih. pseudo ialah penipuan/ fake..
aku taruk nama ni sebab function playlist tu sendiri. aku, walau sudah 20-an, masih lagi anak remaja yang masih memberontak, dengan masyarakat dan pelbagai lagi..lagu2 ni lah tempat aku menyalur pemberontakan tu. dan lagu2 ni lah yang menemani aku study..kalaulah orang tengok lagu-lagu dalam ni, mesti tak percaya..haish...aku namakan psuedo sebab lagu2 nie tak beri ketenangan setenagn syifak jiwa nye playlist..


finding my own solace
dalam henpon pun sama, playlist yang sama...huhuhu..

tapi, sebenarnya nak tenang, Al Quran is the BEST balm...it is the compilation of love letters fom HIM to us, right??? dan aku perasan, kalau kita selalu dengar lagu-lagu ntah apa2, lama2 kita pun makin jauh dari Allah, ibadah sunat ntah ke mana...haish...nak berubah jadi baik, tapi, ntah ke mana usahanya...istiqamah pun tidak...ish ish...sedey...


lagi iktikaf-raihan bermain di telinga........




1 orang mengutuk:

buDAK keCIK said...

ak pn kdg2 rasa cam jauh dari Allah bila asyik dgr lagu yg ntah hape2...

nak2 bila earfon 24 jam melekap kt telinga, ase telinga ni pedih pn ade

 

(c)2009 belog se-kupang dua. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger