Tuesday, February 21, 2012

perfectionismingitis

ok, aku main reka sahaja tajuk atas ni

aku diagnos diri sendiri
dan aku rasa aku ada penyakit perfectionism

tapi, pendapat aku, masih di peringkat 'mild case' lagi

-aku kalau lipat baju, kena exactly same way.
 kalau tak jadi, aku buka balik, lipat lagi sampai puas hati

-susunan baju dalam locker kena susun elok straight

-nota belajar kena cantik, tulisan kena lawa,
kalau tak aku tak nak baca

3 ni contoh je, aku pun malas nak taip ke-obses-an aku ni

dan lagi satu, aku tak suka apa yang aku buat tu ada satu kesalahan pun
aku nak perfect
lagi-lagi bila kerja yang akan effect orang lain

macam dulu, masa aku jadi s/u untuk pantun
orang baru, jadi banyaklah salah
aku merasa bersalah (sampai sekarang) dekat pengarah dan ahli2 lain
dan juga ms. ribena sebab nama dia salah atas sijil pantun

lagi satu, untuk projek final year ni
aku sangat berperang dengan diri aku sebenarnya
antara menjadi kuat atau mengalah sahaja

aku benci gagal
dan disebabkan itu aku jadi trauma
dah tak nak pandang lagi kerja-kerja s.u
dah malas sangat nak ambil kisah pasal pantun
dah tak nak ambil plant lagi untuk future research

p/s: aku gagal bercerita dengan baik mengenai tajuk entry hari ni <--- skematikus
p/s/s: tapi banyak je benda yang aku buat ni aku tak pentingkan perfect

4 orang mengutuk:

hei_na said...

hahaha!!!saya lipat tudung anda..adkh anda bukak balik dan lipat semula?hak3!!!;)

Nurin Farhanah said...

mestilah!!!
hahahhaha...penyakit penyakit...

hei_na said...

erk?okeh!!sgt bahaya hahaha...;)

Nurin Farhanah said...

heheheh..biaselah..tak semua org normal..

 

(c)2009 belog se-kupang dua. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger