Tuesday, July 16, 2013

puasa dah seminggu

awak tahu hari ni hari apa?
hari ni hari rabu

dah seminggu tau kita berpuasa!

baiklah, dah seminggu berpuasa
aku dah masuk juz 16
terawih baru satu malam ter-miss
solat tahajud tak buat-buat lagi (haish)

dah masuk minggu kedua, kena tukar gear lah (walaupun aku pakai kereta auto)
kena banyak sikit amalan, nanti bila tiba masa Allah bagi cuti, dah kurang dah amalan

semalam baru pertama kali kami berbuka sama-sama dalam kereta
semuanya sebab unplanning-visit-to farm pada saat akhir
aku makan cucur udang pun dah kenyang..huhuhu

semalam, senior aku yang non muslim cakap

him: cuba korang puasa sebelum ramadhan awal-awal, nanti tak payah lah nak ganti lepas bulan puasa

punyalah gelak sakan aku dibuatnya..hahahahhaha

us: "mana boleh macam tu, kita tak tahu pun berapa lama tak boleh puasa, lagipun dah rules Allah bagi macam tu

him: bukan kalau tak puasa penuh tak leh raya ke?

us: mana ada

him: habis, orang tua selalu cakap macam tu kat budak-budak

so, lagi berdekah lah kami gelak...hahahahahahah


p/s: aku tau, aku tak sepatutnya gelakkan dia, tapi, dah memang kelakar, lepas habis gelak baru kitorang terangkan

p/s/s: semalam lepas magrih, housemate semua timbang berat badan...berat badan aku dah turun!!!

2 orang mengutuk:

suzzana mohamed said...

ehem..rajun tul tulis menulis ni ea..

Nurin Farhanah said...

ehem..mestilah..hhhahaha

 

(c)2009 belog se-kupang dua. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger