Friday, October 29, 2010

kalau aku malas belajar...

mode minggu ni: penat!!!!

assalamualaikum

haiya!!!!sudah lama tak update blog maa!!! trimas kepada my busy schedule and tons of works and tests.. (tepuk tangan sikit *clap clap clap). alhamdulillah, selamat sampai KL setelag bergumbira pergi bercuti field trip ke Langkawi (read: utara a.k.a perak, perlis,kedah, langkawi)...part jalan jalan field trip tu nanti lah cerita. lagipun budak kecik ada tulis kat blog dia

paan's ranting... topic: kalau aku malas belajar

disebabkan banyak sangat kerja kena siapkan (padah buat kerja last2 minutes), tiba-tiba sel2 otak aku dah malas nak buat kerja menghadap genetic segala bagai...ish, cik otak, jangan lah jammed!! dan masa2 ni lah beberapa pemikiran jahat muncul...virus penyakit M telah menyerang sistem immune cik paan dan cik paan akhirnya masuk ke alam ghaib fantasi....

merepek je...back to topic..what to do kalau cik paan malas belajar...

kahwin???? erk, skip part tu dulu boleh...

1) aku nak belajar buat kek dan cupcake yang lagi sedap...ala2 cam nie...so, aku nak kerja kat kedai kek mahal, nak belajar buat kek....kehkehkeh

kek besday ^^,
cupcake comey!!

2) aku nak belajar buat coklat!!!


3) bila dah master, aku nak bukak kedai kek dan coklat...sweet habis!!!
yang paling penting: halal dan sedap
mesti laku punya lah
ala-ala camni lah, interior design mesti english country style

dah tu, takkan aku nak bukak kedai kek je, tak berkembanglah nanti..tak inovasi sungguh..so, kat kedai aku nanti ada perkhidmatan nak organise parties...tak kira lah party apa, kahwin ke, birthday ke, orang bersara ke, mourning party ke (erk, ade ke??)...aku punya speciality : garden party!!
ni kek kahwin, cantik kan???


lepas tu, aku pun ada perkhidmatan nak wrap kek, kuih, cupcake, nak buat hadiah ke, hantaran kahwin ke..






 4) aku pun nak belajar gubah bunga, dah alang-alang bukak kedai organise majlis kan??nani boleh jadi florist sekali, tak ke comel dan ayu jadinya aku nanti...ekekeke 

nanti, boleh gubah macam ni

5) lepas tu, aku nak bukak spa pulak!!


dan akhirnya,

 alahai...macam best je...tapi semua ni pun kena ada hardwork and strong determination..nuthing in this world is easy..if u have a dream, achieve it...aku bukan tak nak benda-benda di atas, tapi, aku rasa, aku hidup ni untuk agama Islam, untuk berbakti kepada agama, dan aku rasa insya Allah bidang aku sekarang akan membantu aku menjadi khalifah yang bertanggungjawab memakmurkan bumi ni...( korang misti tak faham kan??)

p/s: siapa nak tempah kek, sila hubungi cik paan punya jiran sebelah kampung punya anak tiri...

6 orang mengutuk:

buDAK keCIK said...

patot la semalam tetiba ajak ak bukak kedai pengantin~! ngeh3
jgn tetiba suruh ak jadi pengantin dah la ea
cyan bdk misteri tu nnti
kihkih

it's-paan said...

keh keh keh...
ko propose je lah budak misteri tu...
dah alang2 tu jadi model syarikat aku tu...

buDAK keCIK said...

a'ah kn
guna taktik ko tyme ko propose si hamdi ari tu. sgt sempoi
wee~~~

cik_paan said...

tu bukan propose la...
tu gaye cam nak meminang hamdi tu utk orang lain je aku rase...

ntah pape ntah...baik aku propose hyun joong oppa

Fiq said...

sodapnye cupcake...

slurpp..!

cik_paan said...

taw xpe...
fiq, trimas sebab follow blog nie ^^,

 

(c)2009 belog se-kupang dua. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger