Thursday, October 21, 2010

kisah follow men-follow...

assalamualaikum

follower??

alkisahnya....
aku ni, memang sukalah stalking baca blog orang. tak kisahlah orang tu kawan aku ke, musuh ke,ntah siapa2 ke, memang keje akulah blog-walking, blog-hopping, bersiar-siar di dunia blog. bak kata budak kecik, aku ni suka sangatlah stalk blog orang....hey budak kecik, i'm reading their entries, okay, not stalking!!!

berikut ialah reasons aku suka baca blog

1) tabiat suka membaca 
-aktiviti kegemaran aku sejak kecil

2) facebook membosankan
-entri blog lagi panjang berbanding notes dalam fb

3) aku suka baca buah fikiran, pengalaman orang 
-so, lebih terbuka la minda aku, takde lah terkongkong dengan dunia UM aku ni. walaupun entry-entry blogger kadang-kadang sengal..tapi isi entry tu not bad, aku akan selalu lah datang buat semak trafik blogger tu... hehehehhe




dan, kalau blog tu best, aku pun klik butang follow tu...kalau ada apa-apa update, takde lah ketinggalan zaman..adalah banyak blog aku follow..

kisah follower pula...kalau korang scroll page ni ke bawah, korang boleh tengok berapa juta orang follower aku tu..kesian tak??hahahhaha.segan pulak nak taruk,tapi kalau tak letak, macam mana orang nak follow, kan??

kisahnya, aku mula2 berblog ni, aku ingat nak buat blog ni sebagai private, kalau korang tengok oldest entries aku, kan banyak guna bi dan ada hikayat hati dan perasaan sikit. tapi, lama-lama, aku rasa better buat publicly, atas sebab yang aku sahaja ketahui. mula-mula, aku tak nak orang follow aku, tapi dah lama-lama tu, aku rasa better ada follower, kira ramai la kawan sikit kat dunia blog ni..eceh...

tapi, aku tak nak lah paksa orang follow blog ni, ingat ni macam fb , twitter ke, konsep request-approve / follow-follower ni??? bak kata mr.K" yang penting trafik blog, bukan follower".

 aku jemputlah korang datang jenguk2 aku kat sini, the plain paan in her own world... read me, you will understand me better...kalau nak follow, silalah follow...

muka penuh harapan
p/s: aku ada field trip ke utara weekend ni, tolong doakan ya perjalanan kami selamat pergi balik..trimas!!


4 orang mengutuk:

buDAK keCIK said...

ello...
kalu ko tak stalking, cmne la ko nk baca entry dorang?

kihkih

yup~!
berblogging membolehkn kite share pengalamn masing2.
bljr dari pengalamn kite and org sekeliling kite.hee

it's-paan said...

kehkehkeh
sekurang-kurangnya dapat belajar byk benda kot....

QuRrAtUl QuAiFa.. said...

kak nurin.. suggestion untuk tambah follower..hihi..
letak ruang chat kat tepi tu... then selalu update entry.. at least one week 5 entry.. kalo bleyh, hari2 entry baru..hihi..
best nukilan kamooo... tertarik aini bace,...hihi..
tp knp baru tahu akak ada blog jugak..??

it's-paan said...

lalalala~
trimas for the advise...
aka bukan rajin sangat update meng-update ni...
busy la...

 

(c)2009 belog se-kupang dua. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger