Sunday, October 3, 2010

CoUpLe tu CinTA ke???

...assalamualaikum...

ye, bertemu lagi kita dalam sesi seminit bersama cik paan...huhuhu
lama dah tak update.i'm quite busy with other things. ah yes, when u are in the college, u won't have so many time to write....

sepanjang hidup 20 tahun ni (alahai, dah 20..) i'd seen quite a lot of things, experienced a lot of things too...dari umur 9 tahun, dah tau dah apa itu 'boipren galpren', tengok kawan sini kapel dengan orang tu, terdetik jugak masa zaman penjajahan dulu, bestnya kalau ada boipren, kan? kan??
tapi, best ke??

jeng...jeng...jeng...yezza!! (ko merepek ape nie)

okay...mari kita lihat ape reasons yang munasabah bagi seorang cik paan ber'boipren'

1) AKSESORI!!!!boleh tayang kat orang lain... (ala2 iPhone baru, iPod baru, ipad baru ke??)
2)tukang mesej kalau nak kill the time (yang probability memang kurang, baik main game fon yang banyak tu)
3)tukang beli teddy bear (kalu boipren kaya)
4)tukang belanja shoppin (pun kalau b0ipren kaya gak)


ish2,,,seeing the list, langsong tak masok akal langsung dan tak matang nak berkapel...SERIOUSLY!!!
semuanya sebab atas dasar2 memuaskan kehendak diri sendiri..
kalau berkapel, serious la memang makan hati boipren saya tu...

sebab untuk tidak berkapel..

" ALLAH DAH LARANG UNTUK JAUHI ZINA..."

dah Allah larang, tak kan lah nak langgar..dh berapa banyak dah Allah suroh kita langgar..ini nak langgar lagi ke??? Allah larang bukan takat zina je, bunga2 ke arah tu pun Allah tak bagi..
memanglah, saya bukan baik mana pun. banyak dosa2 saya yang lain..tapi kalau benda yang saya kena jaga betol2 sekarang ni ialah ibadat, aurat dan ikhtilat (perhubungan). lagi satu, kalau before kahwin dah membelakangi Allah, dah kahwin nanti camne kita nak diredhai Allah...


antara sebab lain untuk say NO to COUPLE

1) buang masa- saya tak suka betul nak keluar selalu2, nak mesej sejam sekali, nak call tiap2 malam...buang masa..baik tengok citer korea...

2) terikat dengan orang yang tak penting
berapa ramai kawan perempuan saya kena control ngan boipren diorang. hey!! tak kahwin lagi pun.buat ape nak kawal pergerakan orang!!ada boipren tu siap boleh trace fon galpren dia lagi..ish!!! MENAKOTKAN!!!! ayah ibu pun tak pernah kawal saya lebih2, bayangkan tetiba ada mamat yang takda ikatan tiba2 nak marah sebab keluar tak bagitaw dia..hey, zakat fitrah aku pun my dear ayah yang bayarkan, taw x??

3)buang duit- kena call, msg selalu, kena belanja boipren (tak malu ke lelaki tu kena belanja kat pompuan)

4)kasih sayang yang melimpah ruah
kasih suci dari ayah ibu, adik2, bestfriends....dah terlampau banyak, sampai saya jadi manja..manja ke???geli aku..iron lady la aku ni...back to topic, doa dan redha mereka lebih bernilai

5) masa bujang ialah masa untuk hangout dengan kawan2 -dah kahwin dah tak banyak masa

6) cinta Allah pun tak dibalas lagi..Allah sangat2 sayangkan kita..


7)belum bersedia nak bernikah...banyak benda nak diperbaiki lagi


8)terlampau sibuk...nak balik rumah pun susah


9) saya tak selesa langsong bergaul dengan lelaki..(kalau cakap dengan lelaki, mesti ada monolg dalaman berbunyi:cepatlah habis conversation,nak main jauh2)


10) Allah marah, ayah ibu tak bagi

atas dasar2 di atas, saya dengan mudahnya menutup semua akses untuk lelaki2 ajnabi yang cuba menyibuk dalam hidup saya..yang berkawan pun, memang sebab dia kawan sekolah lama, kawan projek kolej, dan kawan biotech..

semoga Allah sentiasa menjaga saya dan seluruh muslimin muslimat...
 ~may Allah bless~
mari renovate hati dan serahkan pada Allah!!!
(kempen terbaru)


p/s:kalau ada yang terasa article ini offensive, saya minta maaf. sila beralih ke article yang lain...

2 orang mengutuk:

ekin PINKY said...

ak suka!!!
gaya penulisan ko sempoi je
besh2
mmg sesuai ngn jiwa ak
ak sokong ko...
say no to kapel
but say yes to kawen
erk...
tp sape nk kawen ngn ak???
ekeke

it's-paan said...

ntah la ekin..hahahha
biarlah kita persiapkan diri nak jadi isteri dan ibu solehah..
bukan sebab nak suami soleh, sebab nak Allah sayang..

sekarang ni kita kena belajar jaga mata...

lower your gaze and don't go astray

 

(c)2009 belog se-kupang dua. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger