Wednesday, March 14, 2012

nanti
bila aku dah ada anak nanti, insya Allah
aku tak nak ulit tidur mereka dengan cerita cinderella, snow white, rapunzel
juga tak nak jadikan tun teja tun fatimah sebagai serikandi

perempuan bukannya helpless, sampai tunggu lelaki jadi knight in shining armour
bukan sanggup jadi anak derhaka semata- mata nak lari dengan lelaki lain

mari jadi seperti sabarnya Fatimah
mari bercinta dengan ilmu sebagaimana aisyah

kenapa cerita fairy tale selalu tunjuk perempuan ni helpless and hopeless?
oh, nama pun fairy tale

2 orang mengutuk:

hei_na said...

hahaha!xpayah cter sgt...menjadikan anak2 jadi makin perasan huhu...cop!sempat ke kte nak cter2 nie bila dah keje nnt??

Nurin Farhanah said...

sempat...
buatlah bed-time story..hee

kita harap anak2 kita mcm kita, suka membaca

 

(c)2009 belog se-kupang dua. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger